"Nu veţi vedea o privatizare răsunătoare în acest an, dar dorim ca unele companii din portofoliul ministerului, precum Compania Naţională a Sării să fie listate la Bursă", a precizat ministrul Economiei la un post de televiziune.

Pe de altă parte, Borc a apreciat că România are nevoie de o reţea performantă de promovare a exporturilor, în special în zonele importante pentru exportul românesc. Ministrul Economiei a precizat, totodată, că va continua şi programele cu China pentru reactoarele de la Cernavodă.

Costin Borc a subliniat că România are mai puţine investiţii mari în prezent, însă beneficiază de multe investiţii mici şi medii, ceea ce este bine pentru economia românească.

"Avem un deceniu de creştere economică în industria productivităţii. Avem nişte industrii şi o economie competitivă. Uzinele noastre sunt nişte uzine bune. Este adevărat, sunt anumite industrii care aproape au dispărut, sigur că sunt zone în care industriile s-au transformat sau au plecat. Bucureştiul este mult peste media UE. Clujul, cu tot ce se întâmplă în jurul său este un exemplu pentru ultimul deceniu. Parcurile industriale care sunt la Cluj, dar şi industria din jurul Braşovului, a Sibiului, cu puncte care se mută acum spre Râmnicu Vâlcea. Sunt foarte multe lucruri de care putem fi mândri", a mai spus sursa citată, scrie agerpres.