Schauble, un eurofil care în ultimii opt ani a fost ministru de Finanţe al uneia dintre cele mai mari economii mondiale, susţine că există pericolul formării "unor noi bule" din cauza miilor de miliarde de dolari pompate pe pieţe de băncile centrale. De asemenea, oficialul german a avertizat în legătură cu riscurile la adresa stabilităţii zonei euro, în special cele provocate de creditele neperformante acumulate în timpul crizei şi care afectează bilanţurile băncilor.

Votul din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din UE a aratat cât de "daunator este să-i asculţi pe demagogii care spun: plătim prea mult pentru Europa", a afirmat politicianul. In opinia lui, "in pofida contribuţiei majore la integrarea europeană, pe termen scurt asta nu va ajuta Marea Britanie".

"Economiştii din întreaga lume sunt îngrijoraţi de sporirea riscurilor cauzate de acumularea de lichidităţi şi de creşterea datoriei publice şi private. Eu însămi sunt îngrijorat de asta", a explicat ministrul german de Finanţe, aparand austeritatea, spunând că acest cuvânt "reprezintă modul anglo-saxon în care este descrisă o politică financiară solidă care nu vede că un nivel ridicat al deficitului ar fi un lucru bun".

Actualul boom economic din Germania, cu majorarea cererii interne, a investiţiilor, rata scăzută a şomajului, reprezintă o motivare a politicii economice care s-a bazat pe respectarea regulilor şi evitarea deficitelor. Conform acestor reglementări, Germania înregistrează din 2014 bugete echilibrate, scrie agerpres.