Decizia a fost luată după ce, vineri dimineaţă, circulaţia metroului a fost blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăveşti din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor care a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit.

"Motivul este lipsa de disciplină care de mulţi ani persistă la Metrorex. Mă refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, mă refer la disciplina care trebuie să caracterizeze căile ferate. Problema respectivă care a generat acest incident din această dimineaţă este datorată faptului că o bucată mare de tencuială din plafonul tunelului a căzut pe şina şi a provocat un scurtcircuit. Problema este că acest lucru nu trebuia să se întâmple, de aceea există planuri de lucrări de întreţinere trimestriale, semestriale, anuale. Bani au fost. Iată pentru ce am luat această măsură de a destitui pe directorul general şi pe directorul de exploatare", a explicat Felix Stroe la un post de televiziune.

Potrivit spuselor sale, "la metrou sunt multe probleme. Astăzi s-a întâmplat ceea ce cunoaştem cu toţii. Nu putem să tolerăm în continuare oameni care să acţioneze de azi pe mâine, să acţioneze duşi de val, să nu fie nişte oameni practici. Oamenii trebuie să lucreze zi şi noapte. Trebuie folosite eficient intervalele în care trenurile nu circulă pe timpul nopţii. Trebuie o implicare responsabilă a conducerii. Sunt foarte multe probleme la metrou pentru ca să putem să dormim liniştiţi acasă", a subliniat Stroe.

Circulaţia metroului a fost oprită vineri dimineaţă pe tronsonul Izvor - Politehnica - Grozăveşti, iar între staţiile Gorjului şi Politehnica s-a circulat în sistem pendulă, după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit. Circulaţia a fost reluată în jurul orei 8:00, mentioneaza agerpres.

Problema e ca, potrivit ordonantei privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, directorul general al Metrorex poate fi demis doar de Consiliul de Administraţie. Cu alte cuvinte, directorul Metrorex nu poate fi demis de ministrul Transporturilor.