De asemenea, ei pot fi ingrediente preţioase pentru o sumedenie de tratamente de înfrumuseţare, uşor de făcut în casă, ieftine, dar şi foarte eficiente.

Strugurii, în special cei roşii, conţin antioxidanţi, cum ar fi resveratrolul şi flavonoidele, care luptă împotriva radicalilor liberi, agenţii chimici ce fragilizează pielea, atacând anumite molecule esenţiale din structura ei. De asemenea, aminoacizii din compoziţia lor ajută la regenerarea epidermei şi îndepărtează petele de pe faţă.

Menţin tenul tânăr

Întrucât sunt bogaţi în vitamine (A, complexul de B-uri, C, K) şi minerale (potasiu, magneziu, calciu, fos­for şi fier), strugurii stimulează producţia de colagen, protejează elastina şi ţesuturile pielii, împiedică apariţia ridurilor şi grăbesc refacerea celulară. Ca să-ţi menţii pielea fină, fără cute inestetice, aplică săptămânal o mască formată dintr-o lingură cu suc proaspăt de portocale, un sfert de cană cu iaurt foarte gras şi o ceaşcă umplută pe jumătate cu suc de struguri albi. După ce ai amestecat ingredientele, lasă-le să acţioneze nu mai mult de 5 minute şi apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Hidratează în profunzime

Tenul îţi este foarte uscat şi nu mai ştii ce să faci ca să-i redai strălucirea? Ai nevoie de un tratament hrănitor dintr-un albuş bătut spumă şi câteva boabe de struguri roşii, zdrobite, care se combină cu o linguriţă de miere. Dă-te cu acest mix pe faţă şi pe decolteu, iar după 20 de minute spală-te cu apă rece.

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

Citeste si Dieta cu struguri: slăbește 2 kg. în 7 zile!