Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că "ambiţia" sa este să desemneze prim-miniştri, şi nu să fie desemnat premier, relateaza Mediafax.

El a spus că roagă insistent ca zvonurile privind "aşa-zise" negocieri care ar exista pentru ca el să fie desemnat premier să înceteze. Geoană a spus că nominalizarea premierului trebuie să fie făcută de partidul sau alianţa care au câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL. Mircea Geoană a precizat că nu doreşte ca numele său să fie folosit de "oricare dintre tabere în acest război politic post-electoral".

"Decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru aparţine partidului care a câştigat alegerile şi alianţei care a câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL. De aceea deciziile statutare, formale ale PSD sunt cele care au valoare şi sunt singurele care pot să afecteze decizia majorităţii creată de aceste alegeri câştigate zdrobitor de USL", a precizat Geoană.

Senatorul PSD a susţinut că nu a avut niciun fel de discuţii legate de posibilitatea ca el să fie desemnat primier de către preşedintele Traian Băsescu.
"Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, şi nu să fiu desemnat ca prim-ministru", a afirmat Geoană. El a fost întrebat dacă, în aceste condiţii, intenţionează să candideze din nou la alegerile prezidenţiale.

"În acest moment ceea ce mă preocupă foarte mult este situaţia extrem de complicată cu care se confruntă România. Am făcut cu toţii campanie, cămara este goală. Există un val de sărăcie şi un val de spaimă şi în zona celor mai săraci din societate, şi în zona economică, şi în mediul de afaceri", a răspuns Geoană. "2013 este obiectivul nostru, în 2014 vom mai vedea, mai este mult până acolo", a completat senatorul PSD.

La insistenţele jurnaliştilor, Geoană a susţinut că afirmaţia sa trebuie interpretată ca o "uşoară ironie din partea cuiva care a câştigat de fapt alegerile din 2009". Mircea Geoană a făcut o scurtă declaraţie la Senat.