Un machiaj neinspirat poate strica sau compromite total imaginea generala, poate lasa o proasta impresie sau, si mai rau, o amintire amuzanta celor din jur, avertizeaza Mirela Vescan


In lumea afacerilor, tinuta are un rol covarsitor, fie ca discutam despre o intalnire intre parteneri, fie despre un interviu pentru angajare sau pentru negocierea unui contract. Si cand vorbim despre tinuta, avem in vedere intreg ansamblul acesteia, de la hainele pe care le purtam, la accesorii, coafura si machiaj. Cel din urma poate ruina complet o tinuta frumoasa altminteri, dupa cum poate innobila o tinuta obisnuita. Iata ce spune Mirela Vescan, make-up artist, despre o aparitie reusita, desavarsita de un machiaj corect:

“Tenul femeii moderne, in general, trebuie sa arate bine intreaga zi, pentru confortul personal, dar si al celor din jur. In ceea ce o priveste pe “business woman”, ea trebuie sa stie ca este foarte important tipul de iluminare al biroului in care lucreaza. Intr-un birou situat intr-o cladire veche, unde sunt candelabre si unde lumina este incandescenta, fardurile pentru pleoape vor avea nuante fine de bleu, gri sau vernil. Rujul poate fi corai sau orange.

In cladirile moderne, lumina este, de regula, rece si atunci toate fardurile se vor alege in nuante calde, naturale: bej, brun, maro, teracota. Asadar, intre tipul de iluminare al biroului si paleta de culori a unei femei trebuie sa existe intotdeauna un echilibru cald-rece.

De asemenea, liniile machiajului unei femei care poarta o tinuta business trebuie sa fie discrete si sa urmareasca trasaturile naturale ale fetei. Sprancenele trebuie sa fie impecabile. Texturile fardurilor sunt mate sau semimate.

Foarte important este rujul femeii manager. Culoarea acestuia poate sustine cauza unei sedinte: rujul pentru negocieri este grena, rujul pentru discutii contradictorii este rosu, rujul pentru o veste buna este roz, rujul bej este neutru”.

Secretul unui machiaj corect, este de parere Mirela Vescan, este o baza perfecta: fond de ten, fard corector si pudra, care impreuna asigura 50 % din reusita acestuia.