Timp de aproape 50 de ani, oamenii de stiinta au studiat si analizat artefacetele descoperite in statul federal Jalisco. Toate exponatele au fost adunte intr-un singur muzeu. Au fost selectate peste 400 de obiecte cu continut "extraterestru".

Spre exemplu, unul dintre artefacte prezinta un vizitator din alte lumi si nava lui spatiala, pe altul au fost desenate planeta Saturn si un obiect zburator neindentificat, un OZN. Ceea ce ar putea insemna ca aparatul a venit nu din adancurile Universului, ci de pe o planeta a Sistemului solar.  

Cercetatorii sustin ca aceste obiecte pot ajuta la refacerea istoriei privind eventuala colonizare a Terrei. Obiectele relateaza nu doar despre activitatile extraterestrilor, dar si despre cooperarea cu oamenii.

Artefactele descoperite au fost faurite in perioada in care, pe teritoriul actula al Mexicului se intindea Imperiul aztecilor, popor cu o cultura dezvoltta si caruia ii placea sa surprinda scene din viata de zi cu zi in desene realizaate pe pietre si obiecte ceramice.