Mai multi soferi au filmat momentul. Desi explozia pare impresionanta, ea nu a provocat victime sau pagube materiale. Pentru moment, nu se cunoaste originea acestui fenomen. „Majoritatea observatorilor au identificat obiectul ca fiind un meteorit, desi autoritatile nu au confirmat aceasta ipoteza” sau nu au furnizat informatii privind locul „unde s-ar fi prabusit fragmentele bolidului spatial”, a precizat presa rusa.

Altii au venit cu alta explicatie, mergand pe ideea unui deseu spatial. De regula, astfel de caderi sunt urmarite si anuntate, in cazul in care exista pericolul ca aceste resturi sa se prabuseasca in zone locuite. E adevarat, o racheta a decolat vineri pentru a plasa pe orbita capsula Dragon, iar racheta rusa de transport Progress s-a desprins de Statia spatiala internationala, dezintegrandu-se in atmosfera.

Dar lansarea a avut loc la baza Cap Canaveral, din Florida, iar resturile aparatului rusesc au cazut „in sectorul de desert al Pacificului, situat la 3.000 de kilometri est de Wellington, capitala Noii-Zeelande”, au precizat oficialii centrului rus pentru controlul zborurilor.

Altfel spus, ce anume a luminat cerul de deasupra orasului Murmansk ramane un mister.  

 

 


Gentside Découverte