Pe imaginea respectiva se vede, este adevarat, o forma sau o umbra ciudata care, prin conturul ei aminteste de un aparat zburator, dar asa cum ni-l inchipuim noi dupa modelul celor din filmele SF. Oricum, imediat a aparut teoria potrivit care in cadru apare, de fapt, dovada unor adevarate razboaie interstelare.

"Nava are cam 2,5-3 metri in partea ei anterioara", sustine arheologul virtual, redactorul publicatiei UFO Daily, Scott Waring. "Avand in vedere ca multe dintre figurile descoperite de noi in fotografiile facute de NASA pe Marte, aveau o inaltime de circa 5-8 centimetri, se poate presupune ca respectiva nava putea transporta intre 20 si 40 de pasageri", a continuat analistul.

Specialistii NASA au zambit indulgent la aflarea acestei "descoperiri". In opinia lor, misterioasa nava nu este altceva decat o iluzie optica. Altfel spus, adeptii "teoriei conspiratiei" vad ceea ce vor sa vada. Anterior, arheologii virtuali, foarte apreciati pe internet, au gasit in fotografiile de pe Planeta Rosie un "rac", "o femeie", ba chiar "doi extraterestri imbratisandu-se"!