"Baza a fost construita in 1941 sau 1942 din oamenii de stiinta din Germania nazista. Scopul principal al acestui proiect strict secret a constat in proiectarea si realizarea unei arme de distrugere in masa absolut inedita, bazata pe artefacte aduse din Europa, posibil legate de OZN-uri", a dezvaluit unul dintre autorii teoriei privind baza misterioasa din Antarctica, Alan Dinkley, de la Global UFO Research.

Obiectul ascuns de nazisti sub stratul gros de gheata este un sarcofag de proportii impresionante, care adapostete, de fapt, o baza stiintaifica de cercetare. In opinia ugologilor, baza ar putea functiona si in prezent, o dovada in acest sens fiind activitatea intensa si suspecta inregistrata constant in perimetrul unde este ingropat obiectul.

In plus existenta unei baze de cercetare este confirmata de fotografiile din satelit si care arata, fara drept de tagada, ca gheturile vesnice ale continentului ascund ceva incredibil de secret. Expertii cred ca baza a devenit locul unor experiente de cosmar.