Unii au vazut in misterioasa structura, un fel de spirala formata din discuri mai mici sau mai mari, un moment antic ridicat in cinstea unei divinitati. Altii au evocat o rampa de aterizare pentru navele extraterestre sau un portal pentru calatorii in timp. Discutiile intre utilizatorii Google Maps s-au incins, au fost emise cele mai ciudate ipoteze.

In realitate, misterul nu este mister. Pentru ca este vorba despre o opera de arta, construita in 1997. De atunci, lucrarea a intrat incet incet in uitare, demonstrand, totodata, o buna rezistenta in fata climei si a capriciilor vremii.

Botezata „Desert Breath”, insalatia reprezinta un proiect Land Art, imaginat de DAST Arteam, colectiv format in 1995 in jurul a trei femei: sculptorul Danae Stratou, designerul industrial Alexandra Stratou si Stella Constantinidis, arhitect. Au strans fondurile necesare si s-au apucat de treaba. Si-au dorit ca lucrarea lor sa sfideze, oarecum, timpul, ca o marturie a virtutilor desertului, un loc unde spiritul nu are oprelisti.

 

 

 


Gentside Découverte