Prin combinarea unor programe integrate, precum Estimarea VO2, Efectul Antrenamentului sau Consilierea de Recuperare, ceasul va propune antrenamente personalizate, care să crească pragul consumului de oxigen atins în regim de efort maximal, corelat direct cu nivelul individual de anduranţă.

Începerea unui antrenament nu presupune efectuarea de setări suplimentare pe ceasul Mio MiVia Run 350, fiind suficient să se alerge uşor timp de cel puţin 30 de secunde pentru ca dispozitivul să treacă automat în modul alergare, activând sistemul GPS şi monitorul de ritm cardiac. De asemenea, ceasul poate fi utilizat sub forma unui dispozitiv de monitorizare a activităţii zilnice precum afişarea paşilor, distanţa acoperită şi caloriile arse, însă poate monitoriza şi calitatea somnului prin aplicaţia MiVia.

Utilizatorii pot să primească alerte ale apelurilor şi mesajelor de pe WhatsApp, Facebook Messenger, Skype şi Twitter, această funcţie putând fi dezactivată în timpul antrenamentelor pentru a nu deveni un factor perturbator, scrie agerpres.

Cu o singură încărcare, durata bateriei este de până la cinci săptămâni în regim de utilizare a ceasului şi de până la 10 ore cu GPS-ul pornit şi exerciţii continue. Cu GPS, monitorizarea ritmului cardiac şi exerciţii continue, ceasul oferă autonomie de până la opt ore.