Acordul se referă la preluare a 17 benzinării marca Agip din Slovenia, care se vor adăuga celor 40 de benzinării pe care MOL le deţine deja în Slovenia şi permite grupului ungar să-şi consolideze poziţia pe piaţa distribuţiei de carburanţi din Slovenia. Încheierea tranzacţiei depinde de îndeplinirea anumitor condiţii, printre care şi obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare a concurenţei.

'Suntem încântaţi că în urma acestei tranzacţii ne vom întâri poziţia în Slovenia şi ne extindem acoperirea şi în capitala Ljubljana. În ultimele 18 luni am anunţat achiziţia a aproximativ 450 de benzinării din Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Slovenia. În urma acestor achiziţii am reuşit să ne mărim în mod semnificativ cota de piaţă', a declarat Ferenc Horváth, vicepreşedinte responsabil pentru operaţiunile de downstream în cadrul MOL Group.

În luna mai a anului trecut, MOL a achiziţionat 208 benzinării Agip deţinute de italienii de la Eni în România, Cehia şi Slovacia. După preluarea celor 42 de staţii Agip din România, MOL are în total în România o reţea de circa 200 de benzinării. Grupul MOL este prezent în România din 1995 iar în prezent deţine locul al patrulea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, după Petrom, Rompetrol şi Lukoil, relateaza agerpres.