Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob-Ridzi (PPDD) a obţinut 43,44% din voturi în Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor din Hunedoara, clasându-se pe locul al doilea, după candidatul USL Ioan Rus, care a primit 47,04%, Ridzi declarând că rezultatul îi asigură un nou mandat prin redistribuire, relateaza Mediafax.

Potrivit rezultatelor finale din Colegiul 5 din judeţul Hunedoara, cel care cuprinde localităţile Petroşani-Petrila-Aninoasa, date publicităţii de BEJ, fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi, care a candidat din partea PPDD, pentru un nou mandat de deputat, a obţinut 43,44 la sută din voturi, clasându-se pe locul al doilea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe primul loc în colegiu se află candidatul USL Ioan Rus, care a primit 47,04 la sută din voturi.

Astfel, câştigătorul mandatului din Colegiul 5 va fi stabilit prin redistribuire.

Tot în acest colegiu, candidatul UDMR Imre Baboczi a obţinut 3,11 la sută din voturi, cel al PRM Emanuel Andronache - 2,51 la sută, cel al ARD Alexandru Lăutaru - 2,3 la sută.

Monica Iacob-Ridzi a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că acest rezultat obţinut în colegiu îi asigură un nou mandat, prin redistribuirea mandatelor la nivel judeţean.

Reprezentanţii PPDD Hunedoara spun că voturile obţinute de Ridzi în Colegiul 5 reprezintă cel mai mare număr de voturi primit la Camera Deputaţilor de către candidaţii formaţiunii.