Noul rating "Baa3" din categoria "investment grade" (recomandat pentru investiţii) atribuit Renault reflectă realizările celui de-al treilea mare producător auto european în privinţa menţinerii unui flux de numerar pozitiv şi a majorării acestui indice precum şi în privinţa livrării unei profitabilităţi susţinute şi sporite a operaţiunilor auto", a explicat Yasmina Serghini, vicepreşedinte Moody's.

"Succesul noii generaţii de modele, combinată cu redresarea din Europa, unde agenţia de evaluare financiară se aşteaptă ca majorarea vânzărilor să continue în următoarele 12 luni, şi modul cum compania a făcut faţă dificultăţilor de pe pieţele din Brazilia şi Rusia susţin recenta îmbunătăţire a câştigurilor", a adăugat Yasmina Serghini.

Revizuirea în creştere a ratingului atribuit Renault reflectă îmbunătăţirea continuă a marjei operaţionale anul trecut. Îmbunătăţirea continuă a marjei operaţionale a Renault este susţinută de majorarea vânzărilor, în urma redresării pieţei auto europene şi a reducerilor continue de costuri.

Perspectiva stabilă atribuită ratingului Renault reflectă aşteptările Moody's conform cărora compania îşi va îmbunătăţi şi mai mult marja operaţională până în 2017, datorită restilizării unor modele, a reducerii costurilor şi a majorării vânzărilor în Europa, cea mai mare piaţă a Renault. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, mentioneaza agerpres.