'Avem informații, destul de îngrijorătoare — în prezent ne ocupăm de verificarea lor-, că forțele ucrainene pregătesc în viitorul apropiat o nouă încercare de rezolvare în forță a conflictului din Donbas. Aceasta va fi un dezastru', a afirmat Lavrov.

'Există date, pe care liderii ucraineni nu le neagă, că a fost declarată de fapt o mobilizare. Sunt avansate diferite cifre, de la 50.000 la 200.000 de persoane care ar urma să fie mobilizate în armată și structurile militare', a adăugat ministrul rus.

Pe de altă parte, Kievul susține că, pentru prima dată, în zona de conflict din Donbas numărul rebelilor, împreună cu cel al militarilor ruși care luptă de partea lor, a depășit numărul de unități ucrainene.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei parlamentare pentru securitatea națională și apărare, Serghei Pașinski, relatează agenția de presă ucraineană Unian, citata de Agerpres in pagina electronica.

'Situația din zona de conflict s-a înrăutățit considerabil în ultima săptămână', a afirmat el, subliniind că, pentru prima oară de la începutul ostilităților în luna aprilie în estul Ucrainei numărul rebelilor, împreună cu cel al militarilor infiltrați din Rusia, îl depășește pe cel al militarilor ucraineni angajați împotriva insurecției separatiste.