La sfarsitul acestui amplu program de demolari, autoritatile vor putea propune investitorilor ridicarea a aproximativ 1500 de ansambluri rezidentiale. Suprafata totala afectata acestui program se intinde pe 20 milioane de metri patrati.

Incepand din 1959 pana in 1985 in URSS au fost construite aproape 300 milioane de metri patrati de locuinte in blocuri din prefabricate. A fost un plan angajat de liderul sovietic NIkita Hrusciov.

Primele blocuri aveau intre trei si cinci etaje, dar nu erau dotate cu lift sau tobogan pentru gunoi. Majoritatea apartamentelor erau cu o camera sau doua, o bucatarie mica de cinci metri patrati, tavane joase si pereti subtiri.

Ulterior, s-a mers pe apartamente ceva mai spatioase, dar planificarea interioara este calculata la milimetru. Initial, aceste blocuri erau considerate locuinte provizorii, un fel de etapa de tranzitie de la baraci la apartamente proprietate personala.

Dar pentru milioane de oameni, aceste "cutii" au ajuns sa intruchipeze visul la o locuinta cat de cat decenta.

La Moscova, primele asemenea ansambluri rezidentiale au aparut in a doua jumatate a anilor 1960. E adevarat, erau ceva mai "elaborate": blocurile erau dotate cu lift, apartamentele dispuneau de doua grupuri sanitare, camere decomandate si bucatarii considerabil mai mari. 

Demolarea blocurilor de cinci etaje a demarat, la Moscova, in 1999. Au fost vizate 1700 asemenea constructii. Pana la 1 ianuarie 2016 au primit locuinte noi aproape 160.000 de familii. Alte 9.000 se vor muta in apartamente noi pana in 2017.