''Rusia a remarcat o serie de noi declaraţii antiruseşti ale preşedintelui român Traian Băsescu'', a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat. ''Liderul român a acuzat îndeosebi Rusia că a comis 'o agresiune împotriva Ucrainei'' '', a afirmat MAE rus, referindu-se la discursul ţinut pe preşedintele Băsescu cu ocazia marcării a 10 ani de la intrarea României în NATO.

Nici şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, ''nu rămâne mai prejos'', susţine MAE de la Moscova. In comunicatul sau, institutia afirma ca ''în spatele unor astfel de atacuri se intrevede intenţia clară a Bucureştiului de a ignora cauzele iniţiale ale crizei ucrainene, nedorinta evidenta de a recunoaste care dintre forte au contribuit la declansarea ei si continua cu incapatanare sa refuze orice solutie rationala de depasire'' a starii conflictuale.

''Această retorică antirusească la vârful statului român intr-un moment, cand dialogul dintre Moscova si Bucuresti abia incepuse sa prinda o evolutie pozitiva, nu raspunde intereselor nici uneia dintre parti si nu poate decat sa dezamageasca”, afirma Moscova.