Klintsevici este de parere ca, prin declaratia lui, generalul Poznihir a avut mai multi adresanti. "Primul - comunitatea internationala. In al doilea rand, a fost transmis un semnal cat se poate de clar conducerii Statelor Unite, si anume ca orice evolutie  evenimentelor nu ne va lua prin suprindere. O precizare foarte binevenita. Cum se spune, sa stie ca noi stim", a explicat senatorul rus.

In opinia lui, cea mai buna garantie de protectie a pacii o reprezinta capacitatea Moscovei de a "raspunde la modul cel mai ferm posibil la o eventuala agresiune". "Si, in sfarsit, cel mai important adresant: cetatenii rusi. Nu au de ce sa se teama: situatia este sub control", a adaugat parlamentarul.

Militarii rusi considera ca bazele americane din Europa si navele antiracheta desfasurate in aproapierea teritoriului rus "creaza o componenta puternica, disimulata" pentru un posibil atac nuclear. Poznihir sustine ca actiunile SUA in domeniul apararii aeriene stimuleaza cursa inarmarilor si obliga alte state sa adopte masuri de raspuns.

Conform datelor Ministerului apararii de la Moscova, in ultimii 15 ani, Wshington a cheltuit pentru realizarea scutului antiracheta 130 de miliarde de dolari, alte 55 de miliarde fiind prevazute pentru urmatorii cinci ani. "Un numar atat de mare de mijloace de foc antiracheta constitutie o amenintare serioasa la adresa potentialului rus de intimidare, mai ales daca tinem cont de preocuparea permanenta de  modernizare a acestui armament", si-a explicat generalul punctul de vedere.

Mergand mai departe, el afirma ca principalele tinte ale scutului american antiracheta nu sunt Iranul sau Coreea de Nord, ci Rusia si China. "E adevarat, SUA neaga cu fermitate o astfel de abordare a problemei, dar toate simularile pe calculator demonstreaza ca, in realitate, in vizor se afla Moscova si Beijing".

Statul major general al armatei ruse precizeaza ca sistemul european de aparare aeriana include doua baze americane, cea din Romania si din Polonia.