„Din pacate, trebuie sa constatam ca partenerii nostri din NATO refuza, practic, un dialog concret privind apararea aeriana, inlocuindu-l cu lozinci politice”, a afirmat Kosheliov la o intalnire cu presa.

„Acest context, precum si unele dintre ultimele declaratii ale conducerii Aliantei nu fac decat sa cimenteze convingerea noastra ca scutul american si cel al NATO au un potential antirus, care va crestere cu timpul”, a afirmt oficialul, citat de ITAR-TASS.

Presa rusa aminteste ca la inceputul lunii aprilie, pe fondul crizei din Ucraina, Pentagonul a decis sa opreasca orice discutie cu Rusia pe tema scutului antiracheta. „Este evident ca, in conditiile actuale, nu s-ar fi realizat nici un progres. Initiativa de inghetare a dialogului in domeniul apararii aeriane a apartinut SUA, noi nu am renuntat la nimic, nu am anulat nimic”, a comentat viceministrul rus de externe, Serghei Riabov.

„Prin urmare, americanii au renuntat la unele dintre actiunile prevazute pentru prima jumatate a acestui an, decizie despre care s-a vorbit, de altfel, inca din 2013”, a mentionat diplomatul rus.