Orice turist care ajunge in parc are doua optiuni: fie sa strabata potecile si drumurile de la poalele stancilor inalte de 400 de metri, fie, sfidand orice teama, sa urce pe masivul muntos cu ajutorul unor lifturi speciale.

Parcul dispune de numeroase locuri interesante: spre exemplu, pesteri si sate autentice. Parcul Avatar a fost inclus pe lista monumentelor naturii protejate de UNESCO. Distantele sunt impresionante, iar partile componente ale parcului lasa impresia ca sunt de sine statatoare, fara legatura cu restul.

Dar fiecare are farmecul ei: stancile au dimensiuni si forme diferite, pagode, pavilioane, rauri si parauri, arcuri si poduri. Luate la pas, potecile te duc "pe pamant" in jumatate de zi.

Unul dintre cei mai impresionanti munti este Tianmen Shan, de 1519 metri inaltime, unde se ajunge in aproximativ 40 de minute cu telefericul, botezat "drumul spre ceruri" si care, pe alocuri, se deplaseaza sub un unghi de 70 de grade. 

Localnicii spun ca stanga are legatura cu cerul si poseda puteri supranaturale. In secolul trecut, de patru ori, din varful muntelui au izvorat brusc si nu se stie din ce cauza, caderi de apa de 1500 metri inaltime. Dupa care au disparut la fel de brusc.

Se zvoneste, de asemenea, ca muntele ascunde comori inestimabile, pe care insa nu le-a gasit nimeni. In schimb, exista o pestera uriasa, aparuta in anul 263 ca urmare a prabusirii unui versant. Inalta de 131,5 metri, larga de 57 de metri si lunga de 60 de metri, ea se numara printre cele mai mari din lume.

 

Источник: www.AirPano.ru