"Din observatiile noastre am identificat cel putin sapte planete de dimensiunea Terrei care se invart in jurul stelei TRAPPIST-1", subliniaza, in articolul lor, cercetatorii belgieni de la Universitatea din Liege.

Steaua TRAPPIST-1, de marimea planetei Jupiter si care are 8% din masa Soarelui, se afla la aproximtiv 39 de ani lumina de noi. Primele trei planete ale acestui sistem au fost depistate in 2016. Lor li s-au mai adaugat acum inca patru.

Pe toate aceste planete, temperatura poate fi potrivita pentru ca, pe suprafata lor, sa fie apa sub forma lichida. Dar, potrivit calculelor oamenilor de stiinta, numai trei dintre aceste planete prezinta conditii mai confortabile pentru viata.

Dezvoltand subiectul la o conferinta de presa organizata miercuri de NASA, Michel Gillon, unul dintre expertii care facut aceasta fantastica descoperire, a precizat ca varsta planetelor este de minim 500 de milioane de ani. "Un sistem destul de tanar", a adaugat cercetatorul.

Colega lui, Nikole Lewis, a mentionat ca pe cele trei planete estimate drept cele mai potrivite pentru a gazdui viata exista, dupa toate probabilitate, activitate vulcanica. In ceea ce priveste atmosfera, informatiile obtinute nu sunt foarte clare, dar se pare ca ea este destul de densa si poate contine chiar hidrogen.