Alt internaut, care a primit cliseul si l-a verificat utilizand coordonatele indicate (27°34’26.35″N 19°36’4.75″W), a observat si el respectiva forma. "Initial, am crezut ca este ceva desenat pe fotografie, dar dupa ce am mers pe Google Moon, acel ceva parea altceva", a scrie internautul Wowforreeel, construind o teorie proprie.

In opinia lui, acel ceva seamana oarecum cu forma cunoscuta sub numele de "The Shard" si observata pe o fotografie datata 1967. Forma "The Shard" apare pe suprafata lunara ca o fiinta umana, dar nimeni nu a putut oferi o explicatie coerenta.

Au fost inventate tot felul de ipoteze, de la o coloana de fum, la o explozie produsa pe suprafata sau un artefact. Mai mult, unii au afirmat ca este vorba de o fiinta vie si de umbra lui, care merg pe Luna.

Cele mai credibile dintre teoriile anvasate vorbesc despre un joc de lumina, o pata pe obiectivul aparatului de fotografiat, de un artefact sau o iluzie optica.

NASA nu a comentat, iar avand in vedere ca astfel de fotografii cu forme bizare, care lasa loc de cele mai fantastice interpretari, lumea va continua sa intrebe, mai in gluma, mai in serios, daca nu este, de fapt, vorba de o civilizatie extraterestra.

 

 

 


Gentside Découverte