In opinia oamenilor de stiinta, incalziarea globala va accelera ritmul de topire a ghetarilor, ceea ce va antrena o crestere a nivelului oceanului mondial. Largi zone litorale vor fi acoperite de ape.

In plus, aceeasi incalzire globala va determina o crestere a nmarului de cataclisme naturale: tornade, cutremure, furtuni extrem de puternice si incendeii de padure vor deveni un fenomen obisnuit.

O seceta permanenta va pune stapanire pe alte regiuni, care vor ajunge ostile vietii. Acest lucru va amplifica armata refugiatilor, care se vor muta dintr-un loc in altul in cautarea unor conditii mai bune.

Cresterea niveluli de dioxid de carbon din atmosfera Terrei va distruge o mare parte din recifele de corali, ceea ce va determina o modifcare a ecosistemelor marine. Pe uscat, vor disparea numeroase specii de animale si plante.

Specialistii NASA sunt, totusi, de parere ca situatia poate fi schimbata. Posibil, vor fi create tehnologii capabile sa scada concentratia de dioxid de carbon din atmosfera, incetinind substantial incalzirea globala.