Potrivit postului de televiziune CBS, un grup de oameni de stiinta coordonati de geofizicianul Andrew Donnellan, de la Laboratorul NASA din Pasadena,  a analizat consecintele seismului de anul trecut si au ajuns la concluzia ca, desi cutremurul a slabit tensiunea din scoarta terestra, "energia ramasa este suficienta pentru o miscare telurica cu magnitudinea de 6,1-6,3 grade pe Richter".

Evaluand posibilitatea producerii unor asemenea seisme in interiorul unui perimetri de 96 de kilometri in jurul Los Angelesului, cercetatorii au stabilit ca, in urmatorii trei ani, zona delimitata de ei va fi, dupa toate probabilitatile, afectata de un cutremur de peste 5 grade. Eventualitatea ca aceasta prognoza sa se adevereasca a fost estimata la 99%.

CBS a calificat aceasta prognoza drept "socanta", grabindu-se sa precizeze ca punctul de vedere al expertilor NASA este contrazis de seismologi, potrivit carora, posibilitatea ca cutremur de intensitatea indicata sa se produca la Los Angeles se apropie de 85%.