Sunt cele mai norocoase din lume, dacă luăm în calcul ca singur criteriu banii care le aşteaptă în conturi pe aceste fete încă de la naştere, în multe dintre cazuri. În ciuda faptului că au în faţă un viitor asigurat, moştenitoarele marilor miliardari nu fac toată ziua shopping şi surprize neplăcute părinţilor. Din contră! Sport de performanţă, afaceri pe cont propriu, tranzacţii imobiliare de milioane de euro, modeling, acte caritabile – iată doar câteva dintre preocupările fetelor care se nasc având totul.
Când discutăm de la un anumit nivel în sus al averilor, aceeaşi abordare a bogăţiei o regăsim, în sfârşit, şi în câteva dintre familiile înstărite din România. Fiicele miliardarilor autohtoni sunt prezenţe discrete în viaţa publică, iar unele dintre ele au studii în universităţi de prestigiu ale lumii, precum Princeton (Alexandra Copos), unde se pregătesc pentru preluarea afacerilor de familie. Altele muncesc cot la cot cu părinţii sau au preluat deja cu totul conducerea companiilor, de care se ocupă discret şi cu succes. Nu apar aici moştenitoarele din familiile regale.

Georgina Bloomberg
29 ani, SUA
Fiica cea mică a primarului New York-ului, Michael Bloomberg.
Pasionată de călărie
Averea familiei:
22 miliarde USD

Când a apărut pe lume Georgina, al doilea copil al lui Michael Bloomberg, acesta deţinea o micuţă companie de softwa­re financiar. Două decenii mai târziu, tatăl Bloomberg are o avere estimată la 22 miliarde USD şi deţine funcţia de primar al orașului New York. Cu toate acestea, fiica sa nu a arătat niciun interes pentru politică sau afaceri. În schimb, a devenit campioa­nă la călărie, participând la turnee organizate în America şi Euro­pa, unde a câştigat nenumărate premii importante. În noiembrie, 2010, a suferit o uşoară fractură în urma unui accident de călărie, dar, la scurt timp, anunţa că este dornică să se întoarcă în com­petiţii. Alte două „amazoane” ce moştenesc averi fabuloase sunt Athina Onassis şi Charlotte Casiraghi de Monaco.
Georgina Bloomberg a fost prezentă în documentarul HBO, "Born Rich", unde a povestit despre viaţa de moştenitoare mi­liardară. În majoritatea topurilor celor mai interesante astfel de tinere, fiica lui Michael Bloomberg ocupă prima poziţie. Lo­cuieşte în Wellington, Florida, acolo unde părinţii ei deţin mai multe proprietăţi. Tânăra a studiat Arte şi Sport Management la Universitatea din New York şi este autoarea, alături de Ca­therine Hapka, a două romane apărute în 2011, respectiv anul acesta - "The A Circuit" şi "My Favorite Mistake". Îşi dedică timpul liber filantropiei. Este membru în consiliului de administraţie al Fundaţiei Equestrian Aid alături de Robert Dover (multiplu medaliat olimpic) şi membru în Comitetului Friends of Finn, organizaţie condusă de o altă moştenitoare celebră, Amanda Hearst. Organizaţia luptă împotriva tratamentului inuman asu­pra câinilor.

Ivanka Trump
31 ani, SUA
Fiica magnatului Donald Trump, real estate și televiziune
Femeie de afaceri
Averea familiei:
2,9 miliarde USD

Ivanka Trump este singura fiică a magnatului Donald Trump, care are în total 5 copii. În prezent, Ivanka este Executive Vice President of Development & Acquisitions al The Trump Organization. Sună bine funcţia oferită de tata Trump, dar fiica lui cu Ivana (fostă campioană la schi, de ori­gine cehă) a primit acest „cadou” după ce a absolvit cu mag­na cum laude The University of Pennsylvania, în 2004, fiind licenţiată în Ştiinţe Economice. Ivanka este cazul fericit de copil care a luat ce a fost bun de la ambii părinţi. A moştenit, pe lângă multele milioane, frumuseţea mamei şi talentul în­născut al tatălui la business.
Ivanka deţine marca de bijuterii şi magazinul de pe Madison Avenue, care-i poartă numele. A fost membră în juriul show-ului realizat şi prezentat de ta­tăl ei, "The Aprentice" - unul dintre cele mai urmărite programe tv din SUA. Se spune că, începând de la 16 ani, când Ivanka a fost trimisă la şcoală, tatăl ei i-a asigurat doar suma nece­sară achitării taxei de şcolarizare. Pentru cheltuielile curen­te, Ivanka a declarat că a câştigat suficient din modeling, în prezentări ale unor case celebre de modă precum Versace, Marc Bouwer şi Thierry Mugler, şi din reclame pentru Tommy Hilfiger și Sasson Jeans.
Ivanka Trump este şi ea autoarea unei cărţii - "The Trump Card: Playing to Win in Work and Life", publicată în 2009.
În acelaşi an, Ivanka s-a căsătorit cu Jared Kushner, al cărui tată deţine Kushner Properties. Jared este, la rândul său, proprietarul publicației The New York Observer.Anul trecut, Ivanka şi Jared au devenit părinţii unei fetiţe, Arabella Rose

Dylan Lauren
38 ani, SUA
Fiica designerului Ralph Lauren
Proprietara Dylan’s Candy Bar (DCB)
Averea familiei: 7,5 miliarde USD


Dylan’s Candy Bar, al cărui fondator este Dylan Lauren, este cel mai mare magazin de bomboane din lume şi este si­tuat în New York City. Pe lângă acesta, pe teritoriul SUA mai există alte 3 locaţii DCB. Dylan a absolvit Istoria Artei la Duke University, în 1996, dar a ajuns să pună bazele business-ului cu dulciuri datorită unei amintiri ce i-a marcat copilăria, legată de filmul Willy Wonka&the Chocolate Factory. În 2007, US Weekly a inclus-o pe Dylan Lauren într-un top 25 al celor mai elegante apariţii new-yorke­ze. Fraţii ei sunt omul de afaceri David Lauren şi producătorul de film Andrew Lauren.
Anul tre­cut, Dylan Lauren s-a căsătorit cu Paul Arrouet, purtând o ţinută creată, cum altfel, decât de cele­brul său tată...

Amanda Hearst
28 ani, SUA
Fiica lui Anne Hearst şi strănepoata lui William Randolph Hearst, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din zona de media
Assistant fashion editor la "Marie Claire"
Averea clanului Hearst: 8,8 miliarde USD


Amanda este pe cât de bogată, pe atât de frumoasă. Este considerată o "It Girl" a înaltei societăţi americane. A apă­rut pe copertele unor reviste precum "Town & Country", "Harper’s Bazaar" sau "Cosmopolitan", iar într-un sondaj FHM, tânăra moştenitoare a ocupat locul 14 în ierarhia celor mai râvnite femei de pe glob. După ce Amanda s-a plictisit să fie luată drept doar o fată frumoasă şi bogată, s-a apucat să studieze Istoria Artei la Fordham University din New York. Acum face parte din echipa revistei "Marie Claire", ca asistentă a editorului de modă.
A fost fotografi­ată în compania unor bărbaţi precum finanţistul columbi­an Alejan­dro Santo Domingo, sau contele Luis Medi­na, cel din urmă
fiind socotit unul din­tre cei mai bine îmbră­caţi bărbaţi ai planetei

Lydia Marie Hearst-Shaw
28 ani, SUA
Fiica lui Patty Hearst şi strănepoata lui William Randolph Hearst
Supermodel, actriţă, jurnalistă
Averea clanului Hearst: 8,8 miliarde USD


Şi mai celebră decât verişoara ei, Amanda, Lydia Hearst este una dintre cele mai bine cotate top modele ale lumii. A adunat singură în conturile proprii câteva milioane de dolari, după ce a fost descoperită de faimosul fotograf Steven Meisel. A prezentat pentru case precum Louis Vuitton, Moschino, Prada sau DKNY, iar în 2008 a fost declarată de două ori modelul anului. A apărut pe copertele unor reviste precum "Vogue" USA, "Harper’s Bazaar", "GQ" etc. şi scrie o rubrică săptămânală în ediția de weekend a New York Post.
A făcut echipă cu Anand Jon pentru crea­rea unei linii de genţi şi uneia de jeans. Ca actriţă, s-a remarcat în serialul "Gossip Girl" şi face parte din distribuţia a două filme lansate în acest an, "Two Jacks" şi "Crimson Tear".
Un detaliu picant - Lydia Hearst Show este fiica Patriciei Campbell Hearst, răpită în 1974 de gruparea Symbionese Liberation Army, căreia i s-a alăturat, ulterior, pentru a jefui bănci. A fost prinsă şi condamnată la închisoare.
Tatăl Lydiei este Bernard Shaw, fostul bodyguard al Patriciei, înainte de căsătoria cu aceasta. Astăzi, Ber­nard ocupă poziţia de şef Departament Securitate al Hearst Corporation

Paris și Nicky Hilton
31, respectiv 29 ani, SUA
Strănepoatele lui Conrad Hilton, fondatorului lanţului hotelier Hilton
Paris este femeie de afaceri, cântăreaţă, actriţă. Nicky, designer de modă
Averea familiei:
3 miliarde USD

„Fiecare epocă are câte o blondă celebră. Înainte a fost Marilyn Monroe, acum sunt eu.” Declaraţie semnată Paris Hilton, în stilul caracteristic unei fete bogate, dar căreia nu-i ajunge statutul de moştenitoa­re, ci doreşte propria afirmare. Chiar şi fără un talent precis. Americanii le numesc celebu­tante pe aceste personaje - un amestec de celebritate şi de­butant, care veşnic vor să facă altceva în viaţă. Din acest motiv, Paris Hilton este un caz aparte în clanul moştenitoarelor ma­rilor averi.
Scopul ei declarat în viaţă a fost dintotdeauna să devină o celebritate. Zis şi făcut: a devenit cu o viteză meteoritică cea mai căutată figură mondenă a Americii, făcând orice pentru asta: a apărut într-o înregistra­re deochiată înaintea lansării, în 2003, a reality-show-ului "The Simple Life", intrând brusc în atenţia mass-media de pretutin­deni. A continuat să livreze suficientă „marfă” presei mondene, fiind mereu unde te-ai fi aşteptat mai puţin: a făcut modeling (Guess, Christian Dior, Iceberg, Tommy Hilfiger), a lansat o linie vestimentară şi una de bijuterii. În 2004, a lansat autobiografia "Confessions of an Heiress: A Tongue-in-Chic Peek Behind the Pose", sursa multor ironii în media americană, dar numărul 7 în New York Time bestseller list.
În 2005, a debutat ca actriţă, iar un an mai târziu şi-a încercat norocul în muzică. Piesa de debut, "Stars are blind", a intrat în top 5 în câteva ţări. A lansat un joc pentru tele­foane - Jewel Jam şi propriul parfum, numit sugestiv Heiress (moştenitoare, n.red.). Pentru mulţi americani, Paris Hilton este un brand chiar mai puter­nic decât lanţul hotelier cu acelaşi nume.

Sora ei, Nicky Hilton este opusul acesteia: evită lumina reflectoarelor, deşi este mai frumoasă, mai stilată, dar şi mai hotărâtă. Şi-a lansat propria linie vestimentară, dedicată tinerilor şi are în plan deschiderea propriului lanţ hotelier, care se va numi Nicky O.
Surorile Hilton mai au doi fraţi

Anna Anisimova
25 ani, RUSIA
Fiica lui Vasili Anisimov, afaceri cu metale
Investitor în real estate
Averea familiei
: 3,4 miliarde USD

Ana a fost, până la un moment dat, cazul tipic de fata lu’ tata: „Joie de vivre” la Paris, chirie de jumătate de milion de dolari într-o singură vară pentru distracţii cu prietenii, studii în America etc. Deloc surprinzător într-o lume plină de ten­taţii şi bani, Anna a devenit la New York un fluture social, cum spun americanii, atunci când a fost trimisă acolo la studii şi unde deţine un apartament de 15 milioane USD. De la petreceri, shopping şi modelling ocazional, Anna a trecut la lu­cruri mai serioase, încercându-şi norocul în afacerile imobiliare, la care, se pare, se şi pricepe destul de bine. În afara celor 4 reşedinţe pe care le deţinea în Statele Unite, ea a mai achiziţionat un studio de 23 milioane USD de la Diane Von Fur­stenberg, pe care l-a împărţit ulterior în 3 apartamente, pentru a le în­chiria la preţuri fabuloase.
Wall Street Journal publica re­cent un articol cu titlul 50 milioane pentru un penthouse (situat la etajul 75, în Time Warner Cen­ter). Publicaţia arată că miliardarii ruşi îşi inves­tesc banii în imobiliare în afara Rusiei, în scopul de-i proteja inclusiv de ei înşişi, dar mai ales de climatul politic din ţara lor. Tranzacţia se face în scopul de a-i aduce rusoaicei un profit de câ­teva milioane USD. Anna Anisimova a declarat recent că se apucă de ac­torie. Vasili Anisimov mai are 3 copii. Una dintre fiicele magnatului rus, mai mare decât Anna, a fost ucisă de mafia rusă, conform presei.

Alte moştenitoare miliardare sunt:

Holly Branson (31 ani), fiica magnatului britanic Richard Branson, proprietarul Virgin Group. Averea familiei – 4,2 miliarde USD.

Petra Ecclestone (24 ani) şi Tamara Ecclestone (20 ani), fiicele lui Bernie Ecclestone, proprietarul companiei Bambino Holdings, care deține 25% din drepturile comerciale asupra Campionatului Mondial de Formula 1. Averea tatălui 4,2 miliarde USD.

Aerin Lauder (42 ani), USA - fiica lui Ronald S.Lauder şi nepoata lui Estee Lauder,  afaceri în industria cosmetică. Averea tatălui – 3,3 miliarde USD

Julia Louis-Dreyfus (51 ani), USA – (Elaine Benes din Seinfeld), fiica lui William Louis-Dreyfus,  afaceri în domeniul energetic. Averea tatălui 2,9 miliarde USD

Athina Onassis (27 ani), Elveţia, singura descendentă în viaţă a magnatului grec Aristotel Onassis. Averea moşenită – 2,2 miliarde USD

Ariana Rockefeller (30 ani), SUA – fiica lui David Rockerfeller Jr., afaceri cu petrol. Averea moşenită – 2,2 miliarde USD.

Hind Hariri (28 ani), Liban - fiica cea mică a politicianului şi omului de afaceri Rafik Hariri, asasinat în 2005. Averea moştenită - 1,1 miliarde USD

Acestora li se mai adaugă o listă scurtă a numelor mai puţin cunoscute nouă. Este cazul Martei Ortega Perez (28 ani), Spania – fiica lui Amancio Ortega Gaona (locul 2 în topul celor mai bogaţi europeni, în 2012),  care are afaceri în industria modei, cu o avere uriaşă, estimată la 37,5 miliarde USD.  Un alt exemplu este Samantha Perelman (21 ani), SUA – fiica mogulului Cigar Aficionado. Averea familiei – 11 miliarde USD.  Kathrine şi Cecilie Fredriksen (27 ani), Norvegia, fiicele gemene ale magnatului norvegian John Fredriksen, supranumit noul Onassis, moştenesc o avere de 7,7 miliarde USD. Josie Ho Chiu Yi (37 ani), China – fiica lui Stanley Ho, cu afaceri în industria jocurilor de noroc, va moşteni o avere de 2 miliarde USD. Moştenitoarele imperiilor româneşti de peste 100 milioane euro:

Ana Patriciu (29 ani) şi Maria Patriciu (25 ani), fiicele lui Dinu Patriciu - afaceri în media, domeniul energetic, imobiliar, bancar

Patricia Timiş (14 ani), fiica lui Frank Timiş - afaceri cu extracţii petroliere şi minereuri, farmaceutice, cercetare

Adina Niculae (22 ani), fiica cea mică a lui Ioan Niculae - afaceri în agricultură, imobiliare, comerţ, fotbal

Camelia Voiculescu şi Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, afaceri în media, energie, producţie, imobiliare

Alexandra Copos (28 ani), fiica lui George Copos, afaceri în industria hotelieră, imobiliare, panificaţie, industrie

Ioana Şucu (25 ani) şi Cristina Şucu (20 ani), fiicele Cameliei şi ale lui Dan Şucu, afaceri în industria mobilei, agricultură, retail

Theodora Becali, Alexandra Becali și Cristina Becali , fiicele lui Gigi Becali - afaceri imobiliare, fotbal

Cristina Sturza, fiica lui Ion Sturza, afaceri în domeniul financiar, petrolier, imobiliar

Alma Sârbu (32 ani), Ana Sârbu (23 ani) şi Janice-Arianne Sârbu (10 ani), fiicele lui Adrian Sărbu - afaceri în media