În luna decembrie a anului trecut, Qatar National Bank a achiziţionat participaţia de 99,91% din acţiunile băncii turceşti Finansbank deţinută de National Bank of Greece, pentru 2,7 miliarde de euro. Finansbank este a cincea bancă din Turcia în funcţie de active, depozite şi împrumuturi. Cu o reţea de 620 de sucursale şi peste 12.000 de angajaţi, Finansbank are active în valoare de 32 miliarde de dolari, depozite de 17,3 miliarde de dolari şi peste 5,3 milioane clienţi activi, relateaza agerpres.

Grupul National Bank of Greece a fost nevoit să îşi scoată la vânzare subsidiara din Turcia pentru a acoperi un deficit de capital identificat în urma testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană. După finalizarea acestei tranzacţii, National Bank of Greece va putea să ramburseze obligaţiunile convertibile în valoare de două miliarde emise în luna decembrie 2015.

În octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.