Marţi, NBG a anunţat că a vândut o participaţie de 99,1% la subsidiara sa din Bulgaria - United Bulgarian Bank (UBB) - şi la divizia de leasing - Interlease EAD - către grupul bancar belgian KBC pentru 610 milioane de euro. De asemenea, în luna iunie a anului trecut NBG şi-a vândut divizia din Turcia, Finansbank, către Qatar National Bank pentru 2,7 miliarde de euro.

Potrivit unor surse din apropierea discuţiilor, luna trecută NBG a angajat băncile Goldman Sachs şi Morgan Stanley drept consultanţi pentru vânzarea diviziei sale de asigurări, precizeaza agerpres.

"Este binecunoscut faptul că am fi dorit să ne păstrăm compania de asigurări. Cu toate acestea, în cadrul procesului de restructurare ne vom concentra pe respectarea angajamentelor. Acest proces este în derulare şi suntem încă într-o fază preliminară", a declarat Leonidas Fragkiadakis. Întrebat când se va ajunge la un acord, Fragkiadakis a spus că se aşteaptă ca vânzarea Ethniki Insurance să se încheie în cursul acestui an, dar nu a oferit alte detalii.

Fragkiadakis a mai spus că banca grecească, prezentă pe pieţele din Serbia, Macedonia, Albania, România şi Cipru, are de gând să continue să vândă din diviziile din străinătate. "Nu pot să comenteze cu privire la care ţări, dar avem planuri pentru noi vânzări", a declarat CEO-ul National Bank of Greece.

Pe piaţa românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.