Dimpotriva, in pofida a ceea ce se spune la Moscova, NATO a facut foarte mult bine Rusiei, a subliniat oficialul american intr-un interviu pentru publicatia Gazeta.ru. Stiu ca liderilor rusi le este foarte greu sa accepte si sa recunoasca acest adevar. Dar faptul ca la vest de granitele ruse se intinde un lant intreg de state stabile si democratice, iar asta este ceva foarte bun pentru Kremlin, a explicat Baer.

Iata de ce, a continuat el, "daca ne uitam la statele aflate de-a lungul frontierei ruse, devine foarte clar ca amenintarea pentru Moscova nu vine, in nici un caz, de la acest grup de tari vestice. Mai mult, vecinii Rusiei resimt pericolul dinspre Rusie, nu dinspre NATO", a adaugat ambasadorul SUA la OSCE.

In acest context cred ca e oportun sa amintim ca aceasta poveste despre amenintarea NATO este falsa nu doar din perspectiva faptelor istorice, dar si din punctul de vedere a ceea ce reprezinta Alianta astazi. Este o forta de stabilizare, care consolideaza securitatea Europei, inclusiv a Rusiei. Asta e situatiei, fie ca ii place sau nu Moscovei, a subliniat diplomatul american.