'Am încheiat un acord pentru crearea de echipe de reacţie rapidă pentru protejarea sistemelor informatice ale NATO', a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. 'Este o problemă serioasă pe care o luăm în serios', pentru că 'pot exista consecinţe devastatoare', a adăugat el, precizând că sistemul de apărare al NATO va fi 'deplin operaţional până la toamnă'.

Cei 28 de miniştri au luat această decizie în cadrul primei reuniuni ministeriale a NATO consacrate apărării contra atacurilor cibernetice.În 2012, reţeaua Alianţei s-a confruntat cu 'peste 2.500 de cazuri de activitate informatică anormală sau cu tentative de intruziune', respectiv 'una la fiecare trei ore, (..) în fiecare zi a anului', a spus înaltul responsabil al NATO.

El a arătat că protecţia NATO este o primă fază. 'A doua va fi să cercetăm cum poate răspunde Alianţa la cererile aliaţilor care se confruntă cu atacuri cibernetice', a adăugat Rasmussen. 'Un atac contra unui aliat ne poate afecta pe toţi dacă nu este combătut rapid', a mai spus el.