Scufundarea feribotului Sewol este cea mai tragedie umanitara petrecuta pe mare in istoria țării. În ultimele două săptămâni numarul de persoane care s-au adresat pentru ajutor psihologic în orasul Ansan, aflat in zona naufragiului, a ajuns la aproape patru mii, iar 92% dintre acestea nu sunt rude sau prieteni ale victimelor, anunta The Korea Herald.

Experții sunt de părere că dezastrul are un impact indirect asupra oamenilor prin intermediul mass-media. Acest lucru poate cauza probleme serioase de sanatate , spune profesorul de psihiatrie Hwang Jae.

Medicul șef al Spitalului National din Seul, Ha Ko Sib, responsabil pentru sprijinul psihologic acordat rudelor victimelor, a declarat că foarte multi oameni au experimentat starea de stres din cauza neputintei de a ajuta "sutele de persoane care mureau inecate în feribotul scufundat".

The Korea Herald observa ca după dezastrul Sewol s-a redus foarte mult numărul de vizitatori in zonele de divertisment. În special, numărul vizitatorilor in parcul pentru copii din Seul a scăzut cu aproape 40%.

Psihologii recomanda oamenilor sa evite o vreme sa se uite la stiri.

Sewol s-a scufundat  in dimineata de 16 aprilie la circa 20 de km de coasta de sud-est a Coreei de Sud. La bord erau 476 de pasageri și membri ai echipajului. Dintre acestia, 339 de persoane erau scolari și cadre didactice care ii insoteau. Numai 174 de persoane au fost salvate - restul se presupune ca s-au înecat, fiind prinsi de apa în cabine lor.

Potrivit supraviețuitorilor, în momentul naufragiului, căpitanului navei, Lee Jung Sok, a cerut pasagerilor să-și pună vestele de salvare și să rămână în cabine. Atunci când feribotul a inceput sa se scufunde, aproape nimeni nu a reușit să scape. Căpitanul a părăsit printre primii nava si acum risca o condamnare pe viata.