"Cel puțin din evidențele Direcției de Resurse Umane, în ASF, rude de gradul I și II, inclusiv mătuși și nepoți bănuiți, sunt 53 (...) Au ieșit din ASF 13, inclusiv trei sau patru cupluri", a declarat Negrițoiu pentru jurnalişti, potrivit Agerpres.

Astfel, Negriţoiu le-a explicat că numărul rudelor din ASF se 'subțiază' continuu, inclusiv prin aplicarea Codului de conduită al instituției, care prevede că nu pot fi angajate rude. De asemenea, Codul prevede obligativitatea declarațiilor de rudenie, până la sfârșitul lunii octombrie, inclusiv cu membri ai Parlamentului, care supraveghează ASF.

Numărul angajaților ASF va ajunge în ianuarie 2015 la 495 (inclusiv 28 de angajați ai Fondului de Garantare a Asiguraților), față de 609 inițial, în urma unui proces complex de restructurare și transformare instituțională. Astfel, un număr de 91 de angajați ai ASF vor părăsi instituția prin programul de plecări voluntare și vor primi ca și compensații o sumă netă totală de 9,26 milioane lei (peste 23.000 de euro, în medie, pe angajat), la care se adaugă șapte salariați din FGA.

Șeful ASF a precizat că salariul minim în instituție a fost de 2.000 lei lunar, conform contractului colectiv de muncă valabil până la 1 august.