Sherif Ussama (foto), directorul general al Blue Air, a cerut insolvenţa unei alte companii din grupul deţinut de Nelu Iordache, Romstrade SRL.

Dosarul prin care Sherif Ussama a cerut insolvenţa celeilate firme a proprietarului Blue Air a fost înregistrat la Tribunalul Giurgiu în data de 14 noiembrie 2012 si urma să aibă ca prim termen de judecata ziua de marti, 11 decembrie 2012.

Instanţa a decis însă încă de luni, 10 decembrie 2012, deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Romstrade SRL, la cererea companiei Agroindustrial Construct, depusă la Tribunalul Giurgiu încă de la începutul anului.

Pe lista companiilor care au mai cerut insolvenţa Romstrade se numără Trans Bitum, RATB, Terra Silva, Adimad, Airtrans, Ramis Green Construct, Agro Total, Felbermayer, Prebet Aiud, Carpat Agregate.

Tot luni, Tribunalul Giurgiu a admis intrarea în procedură de insolvenţă şi a firmei de taxi aerian Romstrade Logistic Expres, la solicitarea DHL Internaţional România.

Administratorul judiciar desemnat în ambele cazuri este Casa de Insolvenţă Transilvania.

Omul de afaceri Nelu Iordache a primit la începutul săptămânii trecute mandat de arestare pentru 29 de zile de la Tribunalul Bucureşti. Iordache este cercetat pentru deturnarea a 25 mil. lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Contactati de Income Magazine, reprezentantii Blue Air nu au oferit niciun comentariu pana la momentul publicarii articolului.