La inceputul lunii iulie, judecatoarea Chrstine Saunier-Ruellan a cerut o expertiza a celor trei zboruri, dupa depistarea facturilor pe numele lui Courbit in cadrul investigatiile legate de traficul de droguri intre Republica dominicana si Franta, dosar deschis in martie 2013 dupa descoperirea a 700 de kilograme de cocaina la bordul unui avion decolat din Franta.

In total, 34 de persoane au fost retinute in cadrul anchetei botezata "Air Cocaine", printre care piloti si Pierre-Marc Dreyfus, seful unei firme de transport (SNTHS), care a inchiriat avionul, un Falcon 50, precizeaza cotidianul Le Point, citand surse apropiate dosarului.

Printre documentele descoperite in timpul unei perchezitii la sediul acestei societati, anchetatorii au gasit 10 facturi adresate Lov Group, dintre care trei vizeaza deplasari efectuate de Nicolas Sarkozy in trei directii diferite, cu plecare de la Bourget.

Este vorba de calatoriile intreprinse de fostul presedinte la Doha (Qatar) in decembrie 2012 pentru participarea la un forum international dedicat sportului, in Statele Unite (30 ianuarie 2013) si la Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite (februarie 2013).

Pus sub invinuire pentru "import de stupefiante in mod organizat" in afacerea "Air Cocaine", Pierre-Marc Dreyfus a recunoscut, la audieri, ca Nicolas Sarkozy i-a fost pasageri in cateva randuri. El a admis, de asemenea, ca printre clientii firmei lui s-a numarat inclusiv societatea Lov Group, patronata de omul de afaceri Stephane Courbit, bun prieten cu Sarkozy.