Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, joi, la RFI, că Ministerul de Finanţe trebuie să fie al partidului care dă premierul, el apreciind că viitorul ministru de Finanţe trebuie să fie "pragmatic şi cu viziune", să nu se limiteze la o "activitate strict contabilă".


Întrebat dacă ar fi de acord ca Ministerul de Finanţe să fie al PNL, Constantin Niţă a răspuns: "Nu, pentru că, după opinia mea, Ministerul de Finanţe reprezintă mâna dreaptă a oricărui premier. Ministerul de Finanţe trebuie să fie de regulă al celui care reprezintă partidul de guvernământ sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu ţin foarte mult".

Niţă precizează că "primul-ministru trebuie să-şi implementeze un anumit program şi, de regulă, el trebuie să aibă întotdeauna, zi şi noapte, un ministru de Finanţe care să-i dea soluţiile necesare de implementare a unor proiecte şi programe". "Este nevoie de un ministru de Finanţe pragmatic şi cu viziune, care să nu se limiteze la o activitate strict contabilă", adaugă vicepreşedintele PSD.

Constantin Niţă spune în concluzie că "Ministerul de Finanţe trebuie să fie categoric al primului-ministru!". Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că cea mai probabilă propunere a USL în ceea ce priveşte noua structură guvernamentală va fi ca Ministerul Finanţelor să se împartă în două portofolii, după modelul francez, iar Ministerul Economiei în alte trei ministere.