'Alcon nu tolerează activitățile care nu sunt conforme legilor și reglementărilor în piețele unde operăm', a indicat grupul într-un comunicat, precizând că 'societatea lansează o anchetă internă ori de câte ori ia cunoștință despre cea mai mică acuzație.'

Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, Alcon ar fi propus mită medicilor în aproape 200 de spitale în China.

Ziarul, care se referă la un informator citat sub numele 'Zorro', informează că Alcon ar fi recurs la un intermediar pentru a propune medicilor fonduri, calificate drept 'cheltuieli de cercetare' pentru studii postclinice și pentru implanturi oculare care nu avut loc niciodată.

Grupul farmaceutic elvețian a precizat că ia măsuri de corecție rapid atunci când sunt identificate comportamente nepotrivite.

Acuzațiile de corupție împotriva grupurilor farmaceutice s-au multiplicat în cursul ultimelor luni.

Autoritățile chineze au acuzat în special grupul britanic GlaxoSmithKline că a vărsat mite în acești ultimi ani funcționarilor, firmelor din sectorul farmaceutic, precum și spitalelor și medicilor pentru a-și spori vânzările în China.

Peste 500 de milioane de dolari ar fi fost vărsați astfel prin intermediul agențiilor de voiaj și proiecte de sponsorizare, potrivit poliției.

În august, autoritățile chineze deschiseseră o anchetă împotriva grupului francez Sanofi, ca urmare a acuzațiilor de corupție, de asemenea publicate în 21 st Century Business Herald.