"Judecătorii apreciază că indicii grave sau concordante fac «realmente efectivă şi determinantă participarea» lui DSK la «acte de proxenetism»", , afirmă joi cotidianul Le Figaro, care a aflat decizia luată la 19 decembrie de Camera de instrucţie a Curţii de Apel din Douai care validează instrucţia.

Judecătorii încearcă să demonstreze că Dominique Strauss-Kahn ştia că femeile prezente la întâlniri erau prostituate plătite, potrivit Le Figaro. Ei se sprijină, de asemenea, pe existenţa unei "garsoniere" la Paris.

Magistraţii apreciază că DSK "nu ar fi fost un simplu beneficiar al acestor petreceri fine, ci ar fi «iniţiat şi ar fi favorizat în deplină cunoştinţă de cauză punerea în aplicare a unui sistem fondat pe complezenţa anturajului său imediat în scopul de a-şi satisface nevoile sexuale»", anunţă Le Figaro.

Camera de Apel a Curţii de Apel din Douai a respins la jumătatea lui decembrie cererile de anulare a procedurii în afacerea Carlton, validând instrucţia desfăşurată din martie 2011 de magistraţii din Lille.

Le Figaro amintea, miercuri, că "majoritatea protagoniştilor - cu excepţia câtorva prostituate - a validat până în prezent ipoteza că acesta era un bărbat cu un program foarte încărcat care credea că participă la serate libertine".