Caracteristicile monedelor sunt următoarele:

 

Moneda

Moneda

Set de monede

Valoare nominală

10 lei

1 leu

100 lei

10 lei

1 leu

Metal

argint

tombac cuprat

aur

argint

tombac cuprat

Titlu

999‰

-

900‰

999‰

-

Formă

rotundă

rotundă

rotundă

rotundă

rotundă

Diametru

37 mm

37 mm

21 mm

37 mm

37 mm

Greutate

31,103 g

23,5 g

6,452 g

31,103 g

23,5 g

Calitate

proof

proof

proof

proof

proof

Cant

zimţat

zimţat

zimţat

zimţat

zimţat

 

Aversul 1 prezintă Palatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti; valoarea nominală „100 Lei“, stema României, inscripţia „Romania“ şi anul de emisiune „2013“.

Aversul 2 prezintă Palatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti; valoarea nominală „10 Lei“, stema României, inscripţia „Romania“ şi anul de emisiune „2013“.

Aversul 3 prezintă Palatul Academiei de Studii Economice din Bucureşti; valoarea nominală „1 Leu“, stema României, inscripţia „Romania“ şi anul de emisiune „2013“.

Reversul redă o compoziţie reprezentând Aula Magna a Palatului ASE din Bucureşti;  inscripţia în arc de cerc „ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI“, anul înfiinţării acesteia „1913“ şi anul aniversării centenarului „2013“.

Monedele din argint şi din tombac cuprat, precum şi setul de monede, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de o broşură de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactată în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajele pentru această emisiune sunt de 500 bucăţi pentru moneda de argint, 500 bucăţi pentru moneda de tombac cuprat şi 250 seturi (monede din aur, argint şi tombac cuprat).

Preţurile de vânzare sunt următoarele:
- 355,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din argint;
- 80,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat;
- 2.145,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat).

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat, dedicate aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, la Bucureşti, a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (astăzi Academia de Studii Economice), au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor din argint şi din tombac cuprat, precum şi a setului de monede din emisiunea dedicată aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, la Bucureşti, a Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (astăzi Academia de Studii Economice) se realizează prin sucursalele regionale  Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.