Navele acestui program sunt destinate sa participe, independent sau in componenta unor unitati mai mare, la operatiuni militare pe mare si pe ocean. Ele sunt capabile sa distruga submarinele inamicului si sa asigure protectia navelor de razboi.

Doua astfel de nave de patrulare vor intra in dotarea Flotei din Marea Neagra a Rusiei pana la sfarsitul acestui an. Tot in 2015, marina militara va primit inca o fregata - Amiralul Gorshkov, cea mai mare nava de razboi proiectata de la destramarea URSS. Dupa toate probabilitatile, fregata va ajunge tot la flota din Marea Neagra.

Pe de alta parte, in faza de finalizare se afla lucrarile de contructie la alte trei nave de patrulare: Makarov, Butakov si Istomin. Nu se stie inca daca va fi terminata la timp fregata Amiral Kornilov, a sasea ambarcatiune din programul 11356.

In ceea ce priveste armamentul, aceste nave au, printre altele, in dotare opt rachete de croaziera Kalibr-NK (indice NATO SS-N-27 Sizzler), precum si sisteme de artilerie Shtili-1 si Palash.