Prima componentă, HERE Auto, este un sistem pe care producătorii auto il pot instala în mașinile lor. Printre caracteristicile HERE  Auto se afla navigatie cu ghidare vocală în 95 de țări si harti bi-, tridimensionale, de satelit cu posibilitatea de navigare fara fara conexiune la internet.
 
A doua componentă, HERE Auto Cloud, oferă șoferilor informatii necesare în timp real: date despre blocajele, situații de trafic, sfaturi pentru locatia restaurantelor, benzinariilor și alte informații.

A treia componentă, HERE Auto Companion, reprezinta o serie de aplicații mobile ce pot fi folosite si în afara mașinii.

Producătorii de mașini pot fi integra in Auto Companion propriile componente: de exemplu, pornirea motorului de la distanta sau afisarea nivelului de combustibil.

Punctele de interes, traseele rutelor, precum și alte informații cu caracter personal sunt stocate în "cloud", astfel încât daca vrei sa-ti continui calatoria pe jos sau cu transportul public, nu este nevoie sa introduci din nou datele.

Sistemul Connected Driving va fi prezentat la Frankfurt Motor Show, care va avea loc intre 10 si 22 septembrie. Se anunta că Nokia deja s-a inteles cu mai multe companii auto pentru parteneriate.

Serviciile HERE, anterior cunoscute sub denumirile Ovi Maps si Nokia Maps, sunt prezente in telefoanele inteligente Nokia care opereaza pe platforma Windows Phone. De asemenea, aplicatia HERE este disponibila pe iPhone și iPad.