Întrebaţi în ce zona a capitalei sunt interesaţi să-şi achiziţioneze viitoare locuinţa, 25% dintre respondenţi au ales zona de nord, aceştia fiind atraşi de beneficii precum proximitatea faţă de pădurea Băneasa, hub-ul de birouri Pipera - Aviaţiei şi faţă de centre de învăţământ prestigioase din capitală. Pe al doilea loc în topul preferinţelor se află zona centrală, aleasă de circa 22% dintre respondenţi, datorită avantajelor precum locaţia centrală şi accesibilitatea mijloacelor de transport, în timp ce următoarele locuri sunt ocupate de zona de sud şi cea de vest, cu un procent de respondenţi de 15% fiecare şi zona de est, aleasă de un procent de 14%. Restul de 10% dintre persoanele chestionate nu au răspuns la această întrebare. Potrivit datelor sondajului, 80% dintre participanţii intervievaţi intenţionează să se mute în mai puţin de un an.

În ceea ce priveşte tipul locuinţei dorite, marea majoritate a potenţialilor cumpărători (43%) au optat pentru un apartament cu două camere, în timp ce mai puţin de o treime (24%) vor un apartament cu 3 camere. Procentul celor ce preferă locuinţele mai spaţioase precum apartamentele cu 4 camere sau casele este de circa 23%. Calitatea construcţiei este de asemenea un factor foarte important în luarea deciziei de a achiziţiona o locuinţă, iar sondajul efectuat arată faptul că marea majoritatea a cumpărătorilor sunt dispuşi să investească mai mulţi bani în achiziţionarea unui apartament de o calitate superioară.

Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere în nordul capitalei, peste jumătate dintre cumpărători sunt dispuşi să aloce un buget de peste 65.000 euro, în timp ce pentru un apartament cu 3 camere în aceeaşi zonă, aproximativ 57% ar cheltui un buget de peste 85.000 euro. În cazul apartamentelor cu 4 camere, circa o treime din cumpărători ar aloca o sumă de peste 100.000 euro.

Încadrat pe două lături de pădurile Băneasa şi Tunari, cartierul Greenfield este cel mai mare proiect rezidenţial din sectorul 1. Acesta oferă clienţilor apartamentele la preţuri începând de la 783 Eur/mp + TVA, un preţ cu 15% mai mic decât media nordului capitalei şi cu o calitate a finisajelor şi a construcţiei mult superioară mediei pieţei. Astfel, preţurile locuinţelor incluzând locurile de parcare şi TVA pornesc de la 66.000 euro pentru apartamentele cu 2 camere, 86.000 euro pentru apartamentele cu 3 camere şi depăşesc uşor 100.000 euro pentru apartamentele cu 4 camere. În primul semestru al acestui an, Impact a contractat în Greenfield peste 300 apartamente în valoare de 23,85 milioane euro (TVA inclus), acesta fiind cel mai bun rezultat din 2008 până în prezent la 6 luni de activitate. Circa o treime din apartamente sunt vândute prin credit ipotecar, o altă treime prin Prima Casă, iar restul de apartamentelor se vând cu banii jos.

În acest an Impact a investit peste 44 milioane euro în lansarea celei de-a treia faze de dezvoltare a cartierului Greenfield - Ansamblul Platanilor, care va ocupa o suprafaţă de 10 ha şi va cuprinde 39 de blocuri cu 888 de apartamente şi Parcul Platanilor, amenajat pe o suprafaţă de 6.000 mp, care va dispune de facilităţi pentru întreagă familie, precum locuri de joacă, teren de sport multifuncţional, zonă de fitness şi zonă de recreere.