"In prezent, sistemul este supus programelor oficiale de testare", a precizat biroul de presa al societatii Rosselektronika, producatorul "Penicilinei". Potrivit sursei, sistemul functioneaza la o distanta de siguranta fara de inamic, ceea ce pemite reducerea numarului de victime printre soldatii unitatilor speciale care indeplinesc anumite misiuni.

In acelasi timp, "Penicilina" este capabila sa functioneze in regim automat, fara implicarea unui operator, pentru minimizarea riscurilor legate de "factorul uman". Mai mult, modul sau de operare ii permite detectarea de noi tinte, ignorate de vechile dispozitive similare. Spre exemplu lansatoarele de rachete multiple sau rachetele tip sol-aer.

Printre altele, sistemul in cauza efectueaza misiuni operationale pe o raza de 25 de kilometri. El este echipat cu mai multi receptori acustici instalati la sol, precum si cu un modul optico-electronic. In doar cinci secunde, aparatul primeste si prelucreaza semnalele acustice emise de tiruri si prezinta informatii legate de locul exploziei, momentul de impact al proiectului si locul de amplasare a armamentului.