Măsurând numai 8.35 mm grosime și cântărind aproximativ 350 g, noua tabletă Lenovo Miix2 are un ecran în format 16:10 care echilibrează experiența vizuală şi portabilitatea. Ecranul WXGA sensibil la zece puncte de atingere (10-point-multi touch) are o rezoluție de 800x1280 și un unghi de 178 de grade.

Echipată cu două camere web, una în față (2MP) și una în spate (5MP), această tabletă este concepută pentru conexiuni video şi schimb de poze.

Lenovo Miix2 de 8 inci are un procesor puternic, Intel Bay Trail-T Quad Core, având tehnologia Clear Video HD pentru performanță video. Această combinație de viteză şi responsivitate diferenţiază Miix 2 de restul tabletelor şi foloseşte întregul potenţial al sistemului de operare Windows 8.1.

Cu un volum de stocare de eMMC de 128GB de (extensibil cu încă 32GB cu ajutorul unui card SD)  perfect pentru videoclipuri, muzică și poze, tableta Miix2 este dedicată utilizatorilor care sunt mereu pe drumuri.

Noul Lenovo Miix2 de 8 inci încurajează productivitatea în afara biroului. Sistemul are preinstalat Microsoft Office Home &Student 2013, care le permite utilizatorilor să vadă, să editeze și să îşi administreze cu ușurință documentele oriunde s-ar afla. Tableta are, de asemenea, și o opțiune de stylus și un capac detașabil. Capacul protejează ecranul atunci când acesta nu este în funcțiune și are funcție dublă de suport pentru vizualizarea de conţinut video. Stylusul este un partener perfect pentru a realiza desene, schițe sau pentru a lua notițe și a îmbunătăți productivitatea tabletei.

„Mulți utilizatori își doresc comoditatea oferită de o tabletă mai mică, dar nu vor ca astfel să piardă din performanță și eficienţa unui dispozitiv puternic, quad-core, cu Windows 8.1, cum este noul Miix2 de 8 inci. Această tabletă le permite utilizatorilor să se bucure de o tabletă mică ușoară şi în acelaşi timp puternică“, spune Bai Peng, vicepreședinte și director general Lenovo Business Group, departamentul Notebook Business Unit.