În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii celor 8 companii furnizoare de servicii şi lucrări, partenerii de afaceri şi-au exprimat disponibilitatea de a acorda un discount cuprins între 5% şi 10% la soldul rămas de achitat din valoarea totală a contractului, ceea ce înseamnă pentru CFR SA o reducere anuală a costurilor cu aproximativ 1,1 milioane lei.

Managerul companiei le-a mulţumit partenerilor pentru disponibilitatea arătată, asigurându-i că acest discount oferit reprezintă un real sprijin financiar pentru reducerea costurilor companiei şi ale bugetului de stat. În acelaşi timp, reprezintă şi un exemplu că în relaţiile de business se pot găsi soluţii viabile cu rezultate certe, atunci când partenerii de afaceri dau dovadă de înţelegere, în aceste vremuri de constrângere economică pentru companiile feroviare.

“Voi continua discuţiile şi cu ceilalţi furnizori ai companiei cu convingerea că majoritatea partenerilor noştri vor da dovadă de aceeaşi înţelegere şi disponibilitate şi vor accepta să ne sprijine prin aplicarea unui discount“, a declarat Dimitris Sophocleous, director general al CFR SA.

Săptămâna viitoare, directorul general al CFR SA se va deplasa în teritoriu cu trenul, pentru a continua vizita în sucursalele feroviare, şi va discuta cu reprezentanţii regionalelor despre măsurile de eficientizare a activităţii şi de reducere a costurilor companiei.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.