Potrivit site-ului allthingsd.com, subordonat cotidianului Wall Street Journal, noul telefon inteligent va fi prezentat, dupa toate probabilitatile, la 10 septembrie, cand va avea loc o conferinta dedicata iPhone. Allthingsd.com detine, de regula, informatii foarte bune legate de activitatea Apple. Cu toate acestea, nici expertii site-ului nu au aflat prea multe detalii legate de noul dispozitiv Apple, dar zvonurile care au circulat în industrie în ultimele luni oferă câteva indicii.

Fanii produselor Apple sunt sfătuiţi să nu se aştepte la un design nou, majoritatea analistilor estimand că următorul iPhone, pe care unii în numesc iPhone 5S, va arăta aproape la fel cu versiunea aflata deja pe piaţă, iPhone 5. Posibil, noutăţile vor viza componentele interne, precum un procesor mai rapid şi o cameră foto mai performantă.

S-a speculat, de asemenea, pe seama unui posibil senzor pentru amprenta digitală inclus în butonul home al iPhone-ului. Zvonul a aparut dupa ce, in urma cu cateva săptămâni, dezvoltatorii au descoperit un cod în următorul update la sistemul iPhone de operare, iOS 7, care făcea referire la un ”kit biometric”. Teoretic, senzorul pentru amprentă digitală va permite deblocarea telefonului fără introducerea unei parole din patru caractere, scrie businessinsider.com.

Se vorbeste, totodata, ca Apple va introduce şi o versiune mai ieftină de iPhone, un model cu o carcasă din plastic. Aşa-numitul iPhone 5C va fi vândut la un preţ mult mai mic faţă de noul iPhone şi ar putea ajuta compania să avanseze pe piaţa smartphone-urilor. Experienta anilor trecuti arata ca pe 10 septembrie Apple va prezenta iPhone-ul 5S unui grup de editori experţi în tehnologie care să îl testeze. Rezultatele ar putea fi publicate pe 17 septembrie, după care lansarea pentru public va avea loc, probabil, pe 20 septembrie, mentioneaza Mediafax.