Daca respectivele surse au dreptate, noul Maybach va fi prezent atat la salonul auto de la Guangzhou, din luna noiembrie, cat si evenimentul similar de la Los Angeles. Noul model ar urma sa coste mai mult decât dublu faţă de actuala varianta de top Mercedes-Benz S600, care se vinde la un pret de 165.000 de euro (228.000 de dolari). De asemenea, Mercedes Maybach va fi mai lung cu 20 de centimetri faţă de versiunea extinsă a S-Class, devenind cea mai lungă limuzină din gama Mercedes, până la lansarea unei versiuni şi mai lungi denumită Pullman.

Daimler a oprit producţia limuzinelor Maybach în 2012, după ce eforturile destinate comercializării unor maşini bazate pe un design unic şi pe un preţ de cost de 380.000 de dolari nu au avut succes în rândul clienţilor. Doar 200 de automobile Maybach au fost vândute în 2011,printre clienti numarandu-se celebrităţi precum miliardarul rus Roman Abramovici, muzicianul Jay-Z sau regele Spaniei.

Sursele citate susţin că grupul auto german dezvoltă în prezent şi o limuzină de stat denumită Mercedes-Benz Pullman, care ar urma să coste până la un milion de dolari, în versiune blindată, şi care va fi destinată transportului politicienilor. Acest model ar urma să fie mai lung cu un metru faţă de actuala versiune S-Class.