Potrivit Autocar, masina va veni cu o gama de trei motoare: doua pe benzina (de 1,5 si 2,0 litri) si unul diesel de 1,5 litri, care va inlocui motorul de 1.6 litri.

Toate motoarele vor lucra in pereche atat cu transmisia automata, cat si cu cea manuala. Anterior a fost anuntat ca masina va primi chiar si o versiune hibrida, dar aceasta informatie nu a fost confirmata.

Este deja cunoscut faptul ca bordul noului Mini Cooper va dispune de un display care, in afara de viteza si curbe, va afisa si alte informatii nu mai putin importante: datele de navigatie, informatii despre blocajele de trafic, limitele de viteza si planuri ale marilor intersectii.

Pentru  soferul care, de exemplu, a fost distrat de harta unui nod rutier complex si s-a apropiat foarte mult de masina din fata, distanta dintre masini va fi controlata de un cruise-control adaptativ. Setarile sale permit sa mentina in mod automat distanta fata de masina din fata la viteze de 32-135 km pe oră. De asemenea, sistemul va respecta indicatoarele rutiere, iar pe timp de noapte va schimba automat luminile din faza lunga in cea scurta.