Cansu Derintuna, de origine turcă, va conduce din funcţia de managing director cele 27 de magazine Praktiker preluate săptămâna aceasta de omul de afaceri de origice turcă Omer Susli de la grupul german cu acelaşi nume. Acesta va fi direct subordonat noului proprietar al magazinelor, potrivit surselor citate.

Derintuna a lucrat în grupul Praktiker din anul 1997, iar între 2002 şi 2010 a ocupat funcţia de director de achiziţii la subsidiara din România.

Grupul german Praktiker a vândut operaţiunile din România (cele 27 de magazine) firmei Search Chemicals, deţinută de Susli, activ în domeniul construcţiilor.

În urma preluării, profilul brandului Praktiker şi obiectul de activitate al companiei Praktiker România vor rămâne neschimbate. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Search Chemicals, înregistrată în Constanţa, are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare, fiind deţinută în proporţie de 95% de omul de afaceri Omer Susli, fost preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD). Firma, cu 12 angajaţi, a avut în 2012 afaceri de 45,3 milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

În urmă cu o săptămână grupul german a vândut şi operaţiunile din Ucraina, unde avea patru magazine, iar joi a semnat un acord preliminar şi pentru unităţile din Bulgaria.