Preşedinta ţării, Park Geun-Hye, l-a felicitat în schimb pe solist pentru că a aplicat corect legea asupra drepturilor de autor, vărsând o sumă neprecizată creatorilor pasului de dans pe care Psy îl execută în clip, grupul de cântăreţe Brown Eyed Girls. 'Recunoaşterea valorii creativităţii altora este un caz exemplar', a spus şeful statului, la o întâlnire cu înalţi oficiali din politică şi economie.

Operatorul public KBS apreciază într-un comunicat că unele părţi din videoclip constituie un exemplu prost pentru tinerii telespectatori şi că videoclipul nu răspunde criteriilor sale de difuzare. În imagini apare cântăreţul care merge pe mijlocul drumului şi loveşte cu piciorul o bornă pe care scrie 'Parcarea interzisă'. 'Interzicem orice material care ar putea dăuna ordinii publice', a declarat KBS.

Videoclipul 'Gentlemen', postat sâmbătă pe YouTube, a inregistrat pana vineri dimineata peste 157 milioane de vizualizări. Precedenta piesă a lui Psy, 'Gangnam Style', este cel mai vizionat clip din istoria YouTube, cu 1,5 miliarde de vizualizări până în prezent.