In opinia celebrului analist american, economiile dezvoltate vor beneficia de o presiune fiscala mai blanda si de mentinerea unor politici monetare relaxate. In aceasta privinta, Rezerva federala a Statelor Unite nu va pune capat infuziilor sale de lichiditati decat in mod progresiv, cu mentinerea, la un nivel foarte jos, a dobanzii cheie.

Roubini estimeaza ca economia americana va continua sa se bucure de revolutia energetica, de relansarea pietei de imobiliare si de cea a fortei de munca, stimularea venind, de asemenea, din partea procesului de relocalizare, care se va accelera.

In ceea ce priveste pietele emergente, acestea vor fi sustinute de continuarea procesele de urbanizare, industrializare si de extinderea clasei de mijloc, dupa un 2013 dificil, mcarcat de scaderea preturilor la materii prime si de temerile legate de o posibila abandonare brusca de catre Fed a politicii sale monetare relaxate. 

Roubini arata, totodata, ca multe dintre riscuri s-au atenuat: pericolul unei explozii a zonei euro, cel al unui conflict major in Orientul Mijlociu, precum si ingrijorarile privind datoriile suverane si o aterizare brutala a economiei chineze. Acesta din urma, subliniaza, printre altele, Roubini, este mult mai putin probabil decat inainte, avand in vedere recentele reforme angajate.